در بخشِ اولِ نوشتههام در مورد بلوچستان، سعی کردم راهنمای سفرِ کاملی به بلوچستان بنویسم. به این امید که بتونم به دیگر دوستان کمک کنم تا سفر بهتر و مفیدتری به این منطقهی زیبا تجربه کنند (در اینجا ببینید: بار دیگر بلوچستانی که دوست میداشتم )
قرار بود در آینده در بخش دوم درمورد میراثِ ناملموسِ این منطقه صحبت کنم اما حادثهی تروریستی که امروز در چابهار اتفاق افتاد، باعث شد تصمیم بگیرم قسمتی از بخشِ دوم رو به همین بهانه زودتر منتشر کنم.
آیا گردشگری بلوچستان قربانی اصلی حملات تروریستی این منطقه است؟
ساعت ۹:۵۵
طبقِ عادتِ صبحگاهی، داشتم توی تلگرام میگشتم که یه دفعه خبری با عنوانِ چابهار شد تیتر اول کانالهای خبری!
تا اسمِ چابهار رو دیدم، قبل از باز کردنِ کانالها و خوندنِ خبر، دعا کردم خبر بدی نباشه…اما یه حسی بهم میگفت قطعا خبر خوبی نمیتونه باشه. چرا که رسانهها عادت ندارن خوبیها و زیباییهای بلوچستان و مردمانش رو بازتاب بدن! مردم رو فقط عادت دادن به شنیدن خبرهای بد و ناامنی از این منطقه!
و بله حدسم درست بود!
صبح روز پنچشنبه، ۱۵ آذر ساعت ۹ و ۵۵ دقیقه، حادثهی تلخی اتفاق افتاد. حمله تروریستی دیگهای اما این بار در چابهار.
همانطور که میدونید، بندر چابهار تنها بندر کشور هست که از تحریمها معافه. به همین خاطر اخیرا اهمیت زیادی در جوامع بینالمللی پیدا کرده و با سرمایهگذاریهای خارجی که برای انجامش برنامهریزی شده، پیشرفتِ خوبی براش پیشبینی میشه. گمانهزنیهایی در مورد ارتباط این حملهها با این موضوع وجود داره. اما هرچه که هست گردشگری از قربانیانِ بالقوهی اصلیِ حملات تروریستی است!
گردشگری قربانی حملهی تروریستی
صادقانه بگم: همراه با ناراحتی، اولین چیزی که به ذهنم رسید، تلاشهایی بود که فعالانِ گردشگری این منطقه برای نشون دادنِ امنیت بلوچستان انجام داده بودن. بعلاوه حرفهایی که خودم همیشه تو هر جمعی بحثش میشد به بقیه میزدم و میزنم که: #بلوچستان_امن_است، #بلوچستان_زیبا_است
نه که پشیمون شده باشم یا احساس کرده باشم حرف نادرستی زدم. من به امنیت بلوچستان کاملا ایمان دارم. چون به نظرم مفهومِ امنیت رو مردمان یک منطقه تعریف میکنن و مهربانی، خونگرمی، خوشقلبی و مهماننوازی بلوچهای عزیز بر هیچکس پوشیده نیست. اما گردشگریِ بلوچستان قربانی بالقوهی این درگیریها است و باید تلاش مضاعفی برای تغییر این ذهنیتهای نادرست انجام بشه!
به خاطرِ وجود پتانسیلهای فوقالعاده جذاب در این منطقه، گردشگری میتونه اهرمِ اصلی ایجاد ثروت در بلوچستان و پیشرفت و توسعهی این جامعه بشه و این اتفاقات مثلِ خراشهایی بر پیکرهی گردشگریِ بلوچستانِ زیباست. پیکرهای که با تلاشِ مردم و جوانانِ این منطقه به دشواری اما زیبایی در حالِ ساخته!

چابهار تسلیت
متاسفانه مشابه حادثهی تروریستی امروز چابهار، این روزها، در همه جای دنیا (حتی در امنترین مناطقِ اروپا و آمریکا) اتفاق میفته و همهجا هم انسانِ نادرست پیدا میشه که دست به کشتار و گرفتنِ جانِ بقیهی همنوعانش میزنه [حالا به هر علت و با هر عقیده و تفکرِ نادرستی]!
شکی نیست که عواملِ این حوادث رو باید محکوم کرد اما مهم اینه که حسابشون رو از مردمانِ خونگرم، خوشقلب و مهربان بلوچستان جدا کرد.
(پیشنهاد میکنم ویدیوی ۴ دقیقهای زیر رو دربارهی این حادثهی تلخ ببینید: ویدیوی مبین بلوچ درباره حادثه تروریستی امروز چابهار )

بیاید مثلِ دیگر حوادثِ تروریستی سالهای اخیر ایران، این حادثه و عواملش رو محکوم کنیم!
#prayforchabahar
#در_کنار_همیم
#مرگ_بر_تروریسم
#همه_جای_ایران_سرای_من_است
#بلوچستان_امن_است
#بلوچ_مهربان_است
پ.ن.۱: به خانوادهی سربازانِ شهید و هموطنانِ عزیزِ بلوچمون که در این حادثه داغدار و مصیبتزده شدن، تسلیت میگم.
پ.ن.۲: آرزو میکنم روزی برسه که بازتابِ گستردهی خبرهای خوش از دیارِ مهربانانِ بلوچستانِ ایرانمون رو شاهد باشیم.
پ.ن.۳: خیلی خوبه اگه میتونیم، مطالب مشابه رو نشر بدیم و حالا که رسانهی درست حسابی نداریم، #رسانه_هم_باشیم
4 نظر
تعقيب: ۱۰ توصیه برای سفر به بلوچستان | وبلاگ جاده خاکی
تعقيب: شکمگردی در بلوچستان | وبلاگ جاده خاکی
تعقيب: سفر آگاهانه بلوچستان – شکمگردی | وبلاگ جاده خاکی
تعقيب: سفر آگاهانه به بلوچستان – پدیدههای زمین گردشگری | وبلاگ جاده خاکی